Create an Account CourseStreet Log in  Connect with Facebook
Home Blog

Course Blog

A GROUP WEBLOG FOR FITADVISOR

« return

January 5, 2020

Ultrafiltratie


Ultrafiltratie wordt toegepast om niet opgeloste materialen uit water te verwijderen. De meest bekende toepassing is het produceren van drinkwater uit bron- of oppervlaktewater.


De kracht van ultrafiltratie:

De filterende werking blijft ten allen tijden actief, de basis van de filtratie berust namelijk puur op mechanica. Deze manier van filtreren van water is dan ook erg effectief en duurzaam. Oorspronkelijk komt ultrafiltratie met membraantechniek uit de gezondheidszorg, namelijk nierdialyse. Dialyse is de uitwisseling van in water opgeloste stoffen door een semipermeabel membraan. Deze filtertechniek lijkt op microfiltratie, nanofiltratie en reverse osmose. Het verschil zit in de poriegrootte van het membraan.

Indien er geen sprake is van continue wateroverlast, dan kunt U de standaard pomp (zonder niveauschakeling) gebruiken. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan het vlakzuigen van een plat dak en het leegpompen van een kelder, zwembad of vijver. De RP SOS PUMP vlakzuiger dompelpomp kan vlakzuigen tot 2mm restniveau en blijft vanaf 5 waterniveau water verplaatsen door de aanwezigheid van een ontluchtingsventiel.

De kracht voor ultrafiltratie is een verschil in druk over het membraan van voeding naar filtraatzijde. Het membraan houdt grotere deeltjes dan de membraanporie tegen. De scheiding van microfiltratie wordt dus gerealiseerd op basis van deeltjesgrootte, het is een fysische scheidingsmethode.

De virussen en bacteriën blijven achter in het membraan kanaal en het gezuiverde water verlaat de wand naar de (drink)waterinstallatie. De reductie van de legionella bacterie is 99,9999% (Log 6) evenals andere bacteriën en virussen.
Posted by      Future W. at 1:02 AM MST

Comments:

Want to post a comment? Please Log in or Create an Account.

 Copyright © 2007-2016 Nedrerland Blogs. All rights reserved.